15 Ocak 2016 Cuma

Bir İzmirlinin Kar Görgüsüzlüğü =)

Birlikte bir yola çıktık ve rotamızı #Ödemiş, #Birgi ve #Bozdağ' a çevirdik. 15.01.2015

İzmirlilerin Kara Olan Özlemi =)

İzmirliler oldukça iyi bilirler bizim buralara kar anca yolunu kaybederse uğrar =) Bu özlemde bizim için kar nerdeeee biz ordaaa edasıyla dolanır durur. Zamanı olanlar gider zirvelere özlem giderir. Ya zamanı olmayanlar? Tabiki de dibimiz de olan Bozdağa akın eder =) Bu anlamda bazı tur şirketleri gerçekten bizim gibi düşünenlere çok ekonomik, eğlenceli ve güzel bir tur programı hazırlamış. Haydi buyurun hep birlikte gezelim

Bizce Birgi

O şarıl şarıl dağların yamaçlarından akan kar suları, kocaman bir köy meydanı, tarihi konağı, camiisi, evleri ve atmosferi ile bizi içine çeken küçük ama kocaman bir yaşanmışlığı olan Birgideki ilk durağımız Çakırağa Konağıydı.














Müze vazifesi gören Konağa çok küçük bir ücret ödeyerek gezmeye fırsat bulabiliyorsunuz. Konak 1761 yılında inşaa edilmiş olup 19. yy.' ın tüm izlerini taşımaktadır. O kadar güzel korunmuş ki hayran kalmamak elde değil. 2. katında eşlerin kaldığı tahmin edilen odalarda özellikle ahşap işçiliği ve panoramalarıyla dikkati çekmektedir. Ve muazzam bir sanat eserleridir. Rehberimizin anlattığına göre bu panoramalar eşler memleket hasreti çekmesin, unutmasın anıları canlı tutulsun diye beyleri tarafından resmedilmiştir. ( 19. Yüzyılın beyleri daha mı inceymiş ne :) )










Konağı ziyaret ettikten sonra biraz yürüyerek meydandaki Selçuklu mimarini yansıtan 1300'lü yıllarda inşa edilen ULU CAMİİyi ziyaret ediyoruz. Kısa bir zaman dilimi yaratarak meydanda küçük ev hanımlarının oluşturduğu el emeği göz nuru ürünleri hep tadıp hemde alışveriş yapıyoruz.


Arkasından BİRGİ DEDE TÜRBESİ ‘ni ziyaret ediyoruz. Muhterem bir zatlarmış ama inanın hatırlamıyorum =) Otobüsümüze binip Gölcüğe doğru yola koyuluyoruz.

Bizce Gölcük

Muhteşem bir Manzara. Buz tutmuş harika bir göl, ağaçlar ve doğa...
Havanın buz gibi olmasına rağmen güneş azcık halimize acıdı da bizde donmaktan kurtulduk =)
Kocaman bir göl gölün başında sucuk ekmek partisi ve harika bir doğa olayı. Karar sizin... Ruhumu burda bırakaraktan Bozdağa çıkmak üzere otobüslere yerleşiyoruz.







Bizce Bozdağ

Dağın eteklerinde karın bıraktığı izle birlikte milim milim tırmanıyoruz dağı. Haftasonu olduğu için yollar biraz kalabalık olsa da keyfimize diyecek yok. Bilindiği üzere kayak merkezi, kafe, restaurant eskidenmiş. Artık alanda hiçbiri yok. Ucu bucağı olmayan bir yerleşim alanı ve bembeyaz bir masal diyarıyla karşınızda Bozdağ...

Birdahaki kışa görüşmek üzere diyerek istemeye istemeye otobüse biniyoruz. Ve yolumuzun üzerindeki şifalı suları ile bilinen kırkoluk çeşmesinden sularımızı içmek için mola veriyoruz. Orda küçük bir alana doğal ürünler açılmış tezgahlar kurulmuş durumda. Pekmez, bal vb. Ürünleri tedarik edebilirsiniz.











Ne Nerede Yenir, Ne Nerede İçilir?
Gittiğimiz alanlarda çok özel bir şey olmasa da Gölcük karnınızı doyurmak için uygun bir yer. Sucuk ve gözleme lezzetli bir alternatif olabilir ;)

Biz Burayı Merak Ettik Eeee Nasıl Gideceğiz?


Tur şirketlerini tavsiye edebiliriz. Yok Arabamızla gideceğiz derseniz yola temkinli çıkmakta fayda var. Bu durumda navigasyon en büyük yardımcınız olacaktır =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder