26 Haziran 2015 Cuma

efsanelerin gölü "karagöl"

Birlikte bir yola çıktık ve rotamızı Karagöl' e çevirdik. 07.10.2014

Bizce Karagöl

Karagöl İzmir içine saklanmış bir büyü sanki... Üzerine kurulu olan efsaneleri okuyarak giderseniz, inancınız yoksa bile kıyısından köşesinden etkilenerek alanı gezebilirsiniz. Ağzınız açık kalabilir =)







Harika doğa oyunlarının sizi içine esir aldığı, kuşların, böceklerin k illüzyonlar oynadığı hatta bitkilerin bile ağzınızı açık bıraktığı harika bir diyar Karagöl. Çevresinde enva i çeşit bitkinin, ağacın yer aldığı bu alanda dönüşünüzde oksijen komasına girmemeniz mümkün değil. Doğayı sevenler için bulunmaz bir nimet olan Karagöl, fotoğraf meraklıları içinde eşsiz bir şans. Dağları yavaş yavaş tırmanıp yol almaya başladığınızda uçurumlu alanların fazlalığı biraz ürkütmüyor değil. Özellikle benim gibi yüksekten korkanlar içim biraz sıkıntılı =) Yinede tadını çıkartın derim. Genelde bahar ve yaz aylarında ulaşımı daha rahat olan alan kışın karlı olduğu için biraz sıkıntı yaratabilir.
Milli park ve koruma alanı olan bu yere giriş araç, kişi başı olarak farklı farklı ücretlendirilmiş durumda. Çok uygun milli park girişleri gibi bir ücret ödeyeceksiniz. Bizden söylemesi ;)



 






Ne Nerede Yenir, Ne Nerede İçilir?
Burası süper bir 
piknik alanıdır. Nevalelerinizi çıkmadan alın ve güzel bir pikniğin tadını çıkartın. Ama siz siz olun alkolü fazla kaçırmayın çünkü zaten oksijenden çarpılacaksınız =) Küçük bir büfesi ve restaurant alanını barındıran fazla alternatifleri olmayan elzem malzemelerle bir şeyler bulabileceğiniz alanda mevcut.

Nerede Uyuruz?

Çadırda =) Eğer ki doğa ve kamp alanlarına alışıksanız ve tecrübe sahibiyseniz neden uyumayasınız ki ;)

Biz Burayı Merak Ettik Eeee Nasıl Gideceğiz?

Şimdi Karşıyaka Örnekköy tabelası ile yeni girne yoluna giriyorsunuz. Çevre yolunu geçtikten sonra, tenis kortlarının oradan Yamanlar dağına doğru yaklaşık 23-24 km boyunca devam ediyorsunuz. Zaten doğanın muhteşem manzarası karşısında nutkunuz tutuluyor ve nerede olduğunuzu anlıyorsunuz =)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder