5 Kasım 2015 Perşembe

dünyanın 5. büyük dünyası "Aquarium"

Birlikte bir yola çıktık ve rotamızı Antalya Aquarium'a çevirdik. 10.11.2014

Dünya Harikası Antalya Aquarium 

Ap ayrı bir dünya 4 farklı bölümden oluşan, her birinin ayrı bir keyfi olan benzersiz bir yaşam alanı.





Bizce Aquarium:

Sen kalk İzmir'den Antalya'ya git Aquarium'dan başka bir yeri gezme =)
Gezmez miyiz elbette gezdik. Aydın, denizli bize hep yoldaş oldu ama ihtiyaç halinde =) Kocaman bir akvaryum hayal edin, içinde bir tek siz eksiksiniz. Aklınızın alamayacağı balıklar, renkler, canlılar... Ne mükemmel. Şimdi gözlerinizi açın etrafınıza bakın. Aaa uyanmadınız mı? Demek ki gerçeklermiş.

Dünyanın “en büyük” (ki bu Türkiye için çok büyük bir gurur) tünel akvaryumu. Özel bölüm bölüm oluşmuş tankların içinde büyüleyici biz kompleks.











İlk girişte sizi Hint Okyanusu, Kızıl Deniz, Atlantik ve Pasifik Okyanusları karşılıyor ve bu okyanusta yaşayan canlılar. Öyle bir boyut var ki okyanuslarda sanırsınız bilikte yüzüyorsunuz. Biraz ilerlediğiniz de küçük dilinize hakim olamayacağınız cins cins köpek balıkları sizi takip ediyor. Ürkünç ama bir o kadarda eğlenceli olan köpek balıklarını besleme saatleri var. Bu saatleri bilerek giderseniz harika bir gösteriye şahit olabilirsiniz. Biz çok istedik ama yetişemedik =( 

Tünelin çıkışından hemen önce köpek balıkları ve vatozların üzerinizden geçişlerini seyretmeyi sakın unutmayın…








Resim yazısı ekle

Bu arada her tünelin ve akvaryumun kendine has batıkları, hikayeleri ve canlandırmaları vardır. Bunları okuyarak ilerlerseniz, kapıldığınız büyünün tesiri çok daha etkili olur.

Snow World:
Kar Dünyası, iki İzmirli görür de kar dünyası olmaya pişman olmaz mı? Elbette olur =) Bu bize eşimin poposunun üstüne düşüşüne ve parmağını zedelemesine mal olsada =)







Dışarıda 40 derece iken içerisi gece yağdırılan gerçek kar ile -5'i buluyor. Girişte size verilen özel kar kıyafetleri ile birtek yüzünüz üşüyor =)
Girer girmez buz kütlelerinin içinde donmuş deniz canlıları sizi karşılıyor. Bu arada heran bir yerlerden donmuş canlılarla karşılaşabilirsiniz. İçerisinde kafeteryası, buz kaydırağı bulunan bu alanda dilediğiniz çocukluğu yapabilir. Çılgınlar gibi eğlenebilirsiniz.







WildPark:
Yağmur ormanlarını düşünün, düşündünüz mü? Düşünmekten vazgeçmeyin. Envai çeşit böceklerin, türünün son örneği olan sürüngenlerin, vahşi yaşamı iliklerine kadar hissettiren mağaralara eşlik edeceksiniz. Özel ses sistemleri, teknolojinin en son imkanları ile ağzınızı açık bıraktıracak canlandırmaları ile nerde olduğunuza şaşıracaksınız.















Hediyelik Eşya Bölümü:
Tamamen akvaryum odaklı oluşturulan bu bölümde aklınıza gelemeyecek herşey var. Kendinizi bırakın gitsin ama bütçenizi önceden hesaplayın. Çünkü hem herşeyi almak isteyeceksiniz hem de mecburen bırakmak zorunda kalacaksınız. Fiyatlar biraz pahalı. Ama güzel ve minik bir hediye almadan asla dönmeyin =)


XD Cinema:
Bu alanın ne yazık ki kolostrofobim yüzünden keşfetmedik ama öğrendiğimiz kadarı ile büyülü bir dünyanın kapıları yine sizi bekliyor. Uğramadan geçmeyin ;)



Ücretleri Ne kadar?
Her bölümün farklı farklı ücretlendirmesi mevcut. Fakat kombine bilet aldığınız zaman oldukça uygun bir fiyata alıyorsunuz. Biz kombine bilet aldık. Sizi yanlış yönlendirmek istemeyiz. Çünkü 2014 Kasım ayında gitmiştik =) En güncel fiyatı telefon ederek öğrenebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder