19 Mart 2015 Perşembe

Meryem Ana ve Yedi Uyuyanlar Bizi Beklemiş ;)

Birlikte bir yola çıktık ve rotamızı Meryem Ana'ya çevirdik. 19.07.2014

Bizce Meryem Ana



   İzmir Selçuk' a bağlı Bülbül dağını tırmanmaya başladığınızda solunuzda hemen Efes Antik Kenti sizi ihtişamı ve buram buram tarih kokusuyla karşılıyor. Bir başka gezimizde size keyifle anlatacağımıza söz veriyoruz. ;)
   
Dağı biraz tırmanmaya başladığınızda size Kutsal Meryem Ana' nın heykeli hoş geldiniz diyor.
Bu mekan 30bin m²'lik bir alan üzerinde oluşuyor. Girişte Türkler için uygulanan çok düşük bir fiyat ile giriş yapıyorsunuz. (5 TL.) 

alıntı

Hristiyanlar için çok büyük öneme sahip olan alan yine Hristiyanlar için buradaki ibadet, hac ibadeti olarak sayılmaktadır. Burayı ziyarete gelenler bir nevi Hacı oluyorlar =)

 alıntı Cafe Alanı

Yukarıda da göreceğiniz gibi girişte sizi küçük bir kafe ve sayıca az olan hediyelik eşya bölümleri beklemektedir. Aaa halamın iki yan komşusuna hediye almayı unuttuk diye üzülmeyin buradan başka, dönüşünüzde Efes giriş alanında bulabileceğiniz bölümler vardır. Ama tur ile hareket ederseniz bu pek mümkün olmayabilir.

 alıntı Vaftiz Havuzu

Biraz daha ilerlediğinizde karşınıza ilk çıkan vaftiz havuzu olacak. Bu havuz inançlara göre günahları ile doğan bebekler, anahtar şekline benzeyen vaftiz havuzunda vaftiz ediliyor.Bu anahtarın böylelikle bebekleri günahlarından arıtacağına ve cennetin kapısını açacağına inanılıyor.

 alıntı Eve Çıkan Yolun Merdivenleri




  alıntı Meryem Ana Evi

   alıntı Meryem Ana Evi İç Kısmı

 Meryem Ana Evi
Evi ziyaret ettikten hemen sonra mum yakmak için alanlar karşınıza çıkıyor. Burada mumlarınızı yaktıktan sonra merdivenlerden inip dilek alanına ulaşıyorsunuz. Bu alanın başında üç adet çeşme karşınıza çıkıyor. Kaynak suyudur bol bol için =) Hatta ped şişelerinize bile doldurmalısınız.

Bu çeşmelerin sırasıyla aşk, para, sağlık çeşmeleri olduğu ve ardından dilek dilenmesi gerektiğide bir rivayettir ;)
Daha detaylı bilgi için: meryem ana


   alıntı Dilek 

Biz Burayı Merak Ettik Eeee Nasıl Gideceğiz?


  • Otobüs Terminali ilçe merkezindedir. Türkiye'nin hemen her yerine düzenli otobüs seferleri vardır.
  • İzmir'e her yarım saatte bir otobüs ve minibüs seferleri vardır.
  • Efes Harabelerine, Selçuk-Kuşadası ve Selçuk-Pamucak minibüsleriyle veya taksi ile ulaşım mümkündür.
  • Meryemana Kilisesine sadece araçla çıkabilirsiniz.

 Yedi Uyuyanlar


M.S. 5. ve 6. yüzyılda Yedi Uyuyanlar Rivayete göre Hristiyanlığın resmi dini olarak kabulünden önce putperestlerden kaçarak buraya sığınan yedi genç uykuya dalıp iki yüzyıl sonra uyanmışlardır. 
Uyandıklarında Hıristiyanlık resmi din olmuştur. Bu mucize olay üzerine, öldükten sonra bu yedi gencin tekrar gömüldüğü ve adlarına büyük bir bina yaptırıldığı sanılan alan burasıdır. 
Daha detaylı bilgi için: yedi uyuyanlar / ashab-ı keyf

 Girişte bulunan muazzam bir abur cubur yeri =)









Biz Burayı Merak Ettik Eeee Nasıl Gideceğiz?


  • Meryem Ana' ya gider gibi gideceksiniz Efes Harabelerine yaklaştığınızda yönlendirme tabelaları sizi çoook kolay bir şekilde buraya getirecektir. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder